VÍDEOS DE HISTORIA LOCAL

Estimad@ amig@. A continuación te presento una serie de audiovisuales encargados, entre los años 2004 y 2010, por el Museu d'Història de Sant Boi y por la Diputación de Barcelona. Conté con la inestimable colaboración de Carles Serret i Bernús, archivero municipal.


Rafael Casanova i Comes


Vídeo biogràfic sobre qui fou el darrer Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona, el 1714. Una producció del Museu de Sant Boi de Llobregat, realitzada per José Luis Espejo (Croma, SL), amb guió de Carles Serret i Bernús (biògraf de Casanova).

https://youtu.be/kLnlANcShRESant Boi durant la República


Vídeo complementari a l'exposició "Sant Boi, 1931-1936. La República", presentada al Museu de Sant Boi de Llobregat entre el 9 d'abril i el 9 de juliol de 2006, com a primera part de la trilogia "Testimoni d'un poble". Es tracta d'una producció del propi Museu on es compta amb el suport de materials cedits per nombrosos particulars, entitats i institucions.

https://youtu.be/IcBMFt7qxOkSant Boi durant la Guerra Civil


Vídeo complementari a l'exposició "Vilaboi, 1936-1939. Temps de guerra", presentada al Museu de Sant Boi de Llobregat entre el 16 de juliol de 2006 i el 21 de gener de 2007, com a segona part de la trilogia "Testimoni d'un poble". Es tracta d'una producció del propi Museu on es compta amb el suport de materials cedits per nombrosos particulars, entitats i institucions.

https://youtu.be/6QPymeMo-S0Sant Boi durant el primer franquisme


Vídeo complementari a l'exposició "San Baudilio, 1939-1950. El primer Franquisme", presentada, al Museu de Sant Boi de Llobregat entre el 28 de gener i el 20 de maig de 2007, com a tercera i darrera part de la trilogia "Testimoni d'un poble". Es tracta d'una producció del propi Museu on es compta amb el suport de materials cedits per nombrosos particulars, entitats i institucions.

https://youtu.be/y8Fe9eUfBd0Memòria històrica de Camps Blancs


La història i evolució del barri de Camps Blancs, des de l'òptica dels seus veïns i veïnes. Una producció sorgida del programa "El Museu als barris", desenvolupat de forma conjunta per l'Arxiu Històric Municipal i el Museu de Sant Boi de Llobregat (Ajuntament de Sant Boi de Llobregat), entre els anys 2007 i 2008. La realització tècnica és obra de José Luis Espejo. El programa "El Museu als Barris", a Camps Blancs, va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

https://youtu.be/j6QHnLSTyLMMemòria històrica del barri de Casablanca


La història i evolució del barri de Casablanca, des de l'òptica dels seus veïns i veïnes. Una producció sorgida del programa "El Museu als barris", desenvolupat de forma conjunta per l'Arxiu Històric Municipal i el Museu de Sant Boi de Llobregat (Ajuntament de Sant Boi de Llobregat), entre els anys 2007 i 2008. La realització tècnica és obra de José Luis Espejo. El programa "El Museu als Barris" va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Pla de Millora Integral Casablanca (Generalitat de Catalunya).

https://youtu.be/5Bkp_5IlSaUSant Boi, evolució històrica


Evolució històrica del creixement territorial i urbanístic de Sant Boi de Llobregat en un vídeo produït, l'any 2005, per acompanyar la exposició "La configuració urbana del Sant Boi modern. Centenari del Pla Pascual 1905-2005" i que fou presentada, al Museu de Sant Boi, entre el novembre de 2005 i el març de 2006. Audiovisual: José Luis Espejo (Croma, SL).

https://youtu.be/dAMST4Z2_5g


Sant Boi de Llobregat, imatge històrica


Aquesta producció, de l'any 2003, fa un recorregut pel barri antic de Sant Boi -prestant especial atenció a les traces gòtiques- i per les antigues dominicatures foranes. És una producció de José Luis Espejo feta com a material de suport per les activitats de descoberta del medi, del Museu de Sant Boi de Llobregat.

https://youtu.be/Yw7t8BvHilUSant Boi en sis minuts


Consta de dues parts: Imatge urbana del Sant Boi contemporani i recorregut pels seus barris, en una producció de l'any 2005, complementària a la exposició "La configuració urbana del Sant Boi modern. Centenari del Pla Pascual 1905-2005" i que fou presentada, al Museu de Sant Boi de Llobregat, entre el novembre de 2005 i el març de 2006. Audiovisual: José Luis Espejo (Croma, SL).

https://youtu.be/CQWVfw-ye9cLa trobada de les Jurisdiccions


Vídeo resum del projecte anual (edició del 2008) del Programa d'Integració per a les Persones amb Discapacitats de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. L'organització del programa ha estat responsabilitat del Museu de Sant Boi, amb la col·laboració de Programa Municipal Transversal per a Persones amb Discapacitats, Escola Municipal de Música Blai Net i l'AMPA, Unitat de Promoció Esportiva, Escola Taller de serigrafia. Centres Participants: Centre de dia Benito Menni, Taller de Manualitats del PMT per a persones amb discapacitats, Institució Balmes, Hospital St. Joan de Deu -- Salut Mental, Clínica Santa Anna, Centre Ocupacional Sant Jordi, Clínica Sant Agustí, SERPI. Audiovisual: José Luis Espejo.

https://youtu.be/R6NTxZifQu8Excavacions en la Plaça de la Constitució de Sant Boi


Vídeo explicatiu de les excavacions desenvolupades a la Plaça de la Constitució (antiga Casa de les Voltes - Magatzem Garrigosa) entre els anys 2006 i 2007. Aquest vídeo forma part de l'exposició "Restes imperfectes. 30 anys recuperant la història de Sant Boi de Llobregat" produïda pel Museu de Sant Boi (vistable entre gener i abril de 2010).
 
 

VOLVER